Tietoa minusta

Olen FT, dosentti Päivi Kosonen – omaelämäkertatutkija, kirjallisuusterapeutti, kirjoittajaohjaaja ja kirjoittajakouluttaja.

Olen mukana Suomen kirjallisuusterapiayhdistyksen uudessa hallituksessa sekä Kirjallisuusterapia-lehden toimistusneuvostossa. Toimin myös Turun alueen yhteyshenkilönä.

Olen tämän lisäksi Suomen tietokirjailijoiden hallituksen jäsen, Suomen arvostelijain liiton jäsen, sekä luovaan kirjoittamiseen keskittyneen tieteellisen Scriptum-verkkolehden toimituskunnan jäsen.

Ohjaan kirjallisuusterapeuttisia kasvuryhmiä. Yksilöasiakkaita otan kirjoittajaohjaukseen ja kirjallisuusterapiaan. Toimin Helsingin yliopiston Kirjallisuusterapian perusteiden koulutustiimissä kouluttajana, kokemuksellisen ryhmän ohjaajana. Ohjaan myös lopputöitä.

Terapia-alan lopputyöni ovat käsitelleet ihmisten elämäntarinoita ja kirjoittamisen vaikutuksia. Terapia-alan koulutukseeni kuuluu ratkaisukeskeisen psykoterapian (yet) sekä kirjallisuusterapiaohjaajan koulutus.

Opetan kirjallisuutta ja kirjoittamista yliopistossa skeä ohjaan luovan kirjoittamisen ryhmiä. Erityisalojani kirjoittajaohjauksessa ovat luova omaelämäkerrallinen kirjoittaminen ja luova tietokirjoittaminen.

Olen kirjallisuustieteen dosentti Helsingin yliopistossa ja Tampereen yliopistossa. Jyväskylän yliopistossa olen kirjallisuuden dosentti, erityisalana naistutkimus. Toimin monissa asiantuntijatehtävissä: opetan, luennoin, toimin refereenä, väitöskirjojen ohjaajana ja lausunnonantajana.

Vaitöskirjani olen tehnyt kirjallisuuden tutkimuksen alalta kirjailijoiden elämäntarinoiden jäsennyksistä (Elämät sanoissa, 2000). Terapia-alan lopputyöni ovat käsitelleet ihmisten elämäntarinoita ja kirjoittamisen vaikutuksia.