Tietoa minusta

Päivi Kosonen, bibliografiaa

Olen dosentti Päivi Kosonen, kirjallisuusterapeutti ja kirjallisuusterapiakouluttaja.

Toimin kirjallisuusterapeuttina ja teen yksilö- ja ryhmämuotoista kirjallisuusterapiaa, tarjoan kirjoittajatyönohjaukseen ja koulutukseen liittyviä palveluita. Toimin Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen kouluttajana.

Terapia-alan koulutukseeni kuuluvat kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus (Helsingin yliopisto, Palmenia) sekä ratkaisukeskeisen yksilöpsykoterapian yet-koulutus (Helsingin Psykoterapiainstituutti). Terapia-alan lopputyöni ovat käsitelleet ihmisten elämäntarinoita ja kirjoittamisen vaikutuksia.

Pohjakoulutukseltani olen kirjallisuustieteen tohtori. Väitöskirjani olen tehnyt kirjailijoiden elämäntarinoista (Elämät sanoissa, Tutkijaliitto 2000). Olen kirjallisuustieteen dosentti Helsingin ja Tampereen yliopistoissa. Jyväskylän yliopistossa kirjallisuustieteen dosentuurin alani on naistutkimus.

Toimin edelleenkin tutkijana kirjallisuuden kokemuksellisuuteen liittyvissä hankkeissa. Parhaillaan olen Turun yliopistossa mukana Suomen Akatemian lukemistutkimushankkeessa (PI Hanna Meretoja, Narrative, reading & wellbeing, 2018–22), jossa kertomuksentutkimuksen teoriaa nivelletään luovaan tekemiseen ja kirjallisuusterapeuttisiin käytäntöihin.

Olen myös Suomen tietokirjailijoiden hallituksen jäsen.

Lue lisää, katso esittelyni italialaiselta kirjallisuusterapiasivustolta!
Tutustu minuun myös omaelämäkertatukijana.