Yksilöllinen kirjoittajaohjaus ja kirjallisuusterapia

Otan yksilöasiakkaita kirjoittajaohjaukseen ja kirjallisuusterapiaan. Käynnit sovitaan ensimmäisessä tutustumistapaamisessa.

Yksilöllinen kirjoittajaohjaus sopii jokaiselle, joka kirjoittaa työkseen ja joka tarvitsee ohjausta tai tukea tekeillä olevassa työssä tai tehtävässä – olipa kyse sitten pro gradu -tutkielmasta tai tekeillä olevasta romaanista, tietokirjasta tai tuikitavallisesta konttoriproosasta.

Käytössäni on menetelmiä, joilla kirjoittamiseen päästään taas käsiksi sekä erilaisia kirjoittamisen menetelmiä, joilla voidaan lähteä hakemaan omaa ääntä ja persoonaa kirjoitukseen. Ohjaan tarvittaessa myös muistelupainoitteisia omaelämäkerrallisen kirjoittamisen prosesseja.

Kirjallisuusterapiaa voidaan käyttää terapeuttisesti erilaisten ongelmien ja kriisien hoitamiseen. Kirjallisuusterapiaa on tutkitusti käytetty muun muassa masennuksen ja skitsofrenian hoitoon ja kuntoutukseen.

Minulla on kirjallisuusterapiaohjaajakoulutuksen lisäksi ratkaisukeskeisen yksilöpsykoterapian koulutus (yleinen erityistaso).